Ohessa yleiskatsaus palveluiden siirtoon alustallemme sekä linkkejä ohjeisiin.

Palveluiden siirto - yleiskuva

1. Luo uusi tunnus ja tilaa itsellesi sopiva jälleenmyyjäpalvelu
  2. Luo palveluun haluamasi loppukäyttäjien paketit ja käyttäjätilit sekä liitä verkkotunnukset
  3. Luo sähköpostilaatikot ja sivuston tarvitsemat tietokannat
  4. Siirrä sähköpostien, tietokannan ja sivuston sisällöt
  5. Siirrä tarvittaessa verkkotunnukset ja/tai vaihda nimipalvelimet
  6. Irtisano vanhat palvelut

Palveluiden siirron eri vaiheet

Luo tunnus ja tilaa itsellesi sopiva jälleenmyyjäpalvelu

Tilauksen yhteydessä voit luoda tunnuksen palveluumme osoitteessa https://resellers.teliahosting.com/

Pakettivalikoimamme löytyy täältä.

Ohje tilaukseen

Luo jälleenmyyjäpalveluun haluamasi paketit ja käyttäjätilit sekä liitä verkkotunnukset

Luo loppukäyttäjille halutut paketit ja käyttäjätilit sekä liitä haluamasi verkkotunnukset palveluun. Ota huomioon liitettävien verkkotunnusten mahdollisesti käyttämät kolmannen osapuolen palvelut (esim. M365-sähköposti) ja korjaa DNS-tietueisiin niihin liittyvät asetukset.

Löydät ohjeet pakettien luontiin, käyttäjien luontiin sekä verkkotunnusten ohjausten muokkaamiseen alla olevista linkeistä:

Uuden paketin luonti

Uuden käyttäjän luonti

DNS-ohjaukset

Luo käyttäjille sähköpostilaatikot ja sivuston tarvitsemat tietokannat

Luo käyttäjäkohtaisesti tarvittavat resurssit cPanelissa:

• Sähköpostitilit, postituslistat ja uudelleenohjaukset: ohje
  • Tietokannat ja tietokantakäyttäjät: ohje

Siirrä sähköpostien, tietokannan ja sivuston sisällöt palveluun

• Sähköpostilaatikoiden siirto: ohje
  • Tietokannan siirto: tietokannan haku vanhasta palvelusta palveluntarjoajan ohjeen mukaan. Ohje tietokannan tuontiin
  • Sivuston siirto: ohje

Siirrä verkkotunnus palveluun ja vaihda nimipalvelimet

Telia Inmics-Nebulan ylläpitämissä verkkotunnuksissa tulee olla yhteydessä asiakaspalveluun ja pyytää verkkotunnuksen siirron aloittamista.

Mikäli verkkotunnus on ylläpidossa muualla, saat siirtoon tarvittavat tiedot palvelutarjoajaltasi, mitkä voitte toimittaa asiakaspalveluun siirron aloittamista varten.

Jos et halua siirtää verkkotunnusta palveluumme, voit ottaa palvelumme nimipalvelimet käyttöön vaihtamalla verkkotunnuksen nimipalvelimet palveluntarjoajasi kautta.

Käyttäessäsi kolmannen osapuolen nimipalveluita tulee liikenne ohjata palveluumme palveluntarjoajasi nimipalvelimilta. Palvelimen IP-osoitteen ja muut tarvittavat ohjaustietueet saat jälleenmyyjäpalvelun tilausvahvistuksesta tai Telia Hosting -hallintapaneelista.

Irtisano vanhat palvelut

Kun siirto on valmis, muistathan irtisanoa tarpeettoman vanhan palvelun nykyiseltä palveluntarjoajaltasi. Sigmaticin, Webhotelli.fi:n (Nordic Webhotel) ja Telia Inmics-Nebulan palveluiden osalta yhteystiedot löydät tästä linkistä.