Webhotellipalveluihin kuuluva cPanel on tekninen hallintapaneeli, josta webhotellipalvelua voi hallinnoida erillaisilla työkaluilla.

Työkalujen avulla voi esimerkiksi luoda ja hallinnoida sähköpostitilejä, muokata sivuston sisältöä ja asetuksia, hallinnoida MySQL-kantoja, selata sivutilan tiedostoja, tutkia palvelun lokeja ja levytilan käyttöä, sekä paljon muuta.

cPaneliin kirjaudutaan Telia Hosting -hallinnan kautta.

Kun olet kirjautunut palveluun, etsi haluamasi paketti Palvelut-sivulta ja paina paketin Hallitse-painiketta.

Tuotteen tiedot -sivulla paina Kirjaudu cPaneliin -linkkiä.

Tämän jälkeen selaimeen aukeaa cPanel-hallintapaneeli uuteen välilehteen. Mikäli uusi välilehti ei aukea, tarkista, ettei selaimesi estä uuden välilehden avaamista.

Alla on esimerkkikuva cPanel-hallintapaneelista:

cPanelissa käytettävissä olevat työkalut riippuvat paketille määritellyistä ominaisuuksista.

cPanelin oikeasta yläkulmasta löydät ilmoitukset-painike -kuvakkeen, jota painamalla näet ilmoitukset. käyttäjäpainike -kuvakkeesta aukeaa pudotusvalikko, josta voit muokata cPanel-asetuksiasi ja kirjautua ulos.