Verkkotunnuksen siirtolukko (engl. transfer lock) on turvatoimi, joka estää verkkotunnuksen siirron välittäjältä eli palveluntarjoajalta toiselle. Siirto on mahdollinen vain, jos siirtolukitus on otettu pois päältä.

Verkkotunnuksen siirtolukitus on käytössä kansainvälisissä verkkotunnuksissa, kuten esim. com, net, org, info, biz ja eu. Siirtolukitus voi olla päällä kahdesta syystä:

  • Siirtolukitus on päällä verkkotunnuksen välittäjän toimesta tietoturvasyistä, jotta valtuuttamattomia siirtoja ei tapahtuisi.
  • Siirtolukitus on kytketty päälle karenssiajaksi, kun verkkotunnus on siirretty toiselle välittäjälle tai sen tietoja on muutettu.


Mikäli haluat siirtää verkkotunnuksesi toiselle välittäjälle, ole yhteydessä verkkotunnuksesi nykyiseen välittäjään ja pyydä heiltä verkkotunnuksen siirtoavainta sekä siirtolukituksen poistoa.

Huom: Fi-verkkotunnuksissa ei ole siirtolukitusta. Fi-verkkotunnusten termistö eroaa kansainvälisistä verkkotunnuksista: fi-verkkotunnuksen siirtoavaimella verkkotunnus siirretään omistavalta taholta toiselle ja välittäjän siirtoa varten käytetään välittäjän vaihtoavainta.

Auttoiko artikkeli sinua? 0 käyttäjistä hyötyivät artikkelista (0 Ääntä)