Kun asiakkaalle luodaan palvelu, luodaan siihen samalla myös FTP-erityistilejä, joita käytetään palvelun hallinnassa.

Tilit näkyvät palvelun cPanelin kohdassa Files > FTP Accounts.

FTP-erikoistilit cPanelissa

Erityistilejä ei voi muokata eikä poistaa, mutta niitä on mahdollista käyttää.

Mikäli tarve on vain tavalliselle FTP-tilille, tulisi luoda sellainen. Erityistilejä suositellaan jälleenmyyjän/asiakkaan käytettäväksi vain erikoistilanteissa.

Erityistilien käyttäminen onnistuu vain sovelluksella, johon voi määrittää yhteyden cPanelin luomalla määritystiedostolla.

Tällä hetkellä cPanelin tukemat sovellukset ovat Core FTP (Windows) ja Cyberduck (OSX).

Saat ladattua määritystiedoston painamalla FTP-erityistilin riviltä Configure FTP Client ja valitsemalla painikkeen sovelluksen ja protokollan (FTP/SFTP) mukaan.

Määritystiedostojen linkit