PHP-asetukset löytyvät cPanel-hallinnasta.

PHP-asetukset ovat oletuksena useimmille verkkosivuille sopivat, mutta jotkin lisäosat, tietyt toiminnallisuudet tai ulkoiset linkitykset saattavat tarvita laajemmat määritykset toimiakseen kunnolla.

Esimerkiksi yksi yleinen tarve muuttaa sivutilan PHP-asetuksia on saada isommat lomakkeet/tiedostot ladattua palvelimella. Liian sallivat rajoitukset voivat kuitenkin johtaa ylimääräiseen resurssien kulutukseen, joten kannattaa pitää huoli, että PHP-asetukset ovat sivuston ja lisäosien tarpeiden mukaan mitoitettu.

Kirjaudu ensin cPanel-hallintaan. Etsi Software-otsikko ja valitse Select PHP Version.

PHP-asetukset

Aukevalta asetussivulta voit valita, mitä PHP-laajennuksia sivustolla on käytössä. PHP-asetuksia (muuttujia) pääset muokkaamaan Options-välilehdeltä.

Options-välilehti
Options-välilehdellä voit muuttaa joitain asetuksia kytkemällä ne päälle/pois, toisia valitsemalla valmiiksi asetetuista vaihtoehdoista ja loppuja vapaasti muokattavalla tekstikentällä.

PHP-asetukset

Tältä välilehdeltä löydät esim. Wordpressin käytössä usein muokattavia asetuksia:

• file_uploads - salli tiedoston lähetys sivustolle
  • upload_max_filesize (2 MB - 1 GB) - määrittelee suurimman sallitun koon tiedostolle, joka lähetetään sivustolle
  • post_max_size (2 - 128 MB) - suurin sallittu koko POST-pyynnölle
  • memory_limit (64 - 512 MB) - suurin sallittu kerralla käytössä oleva muistimäärä

Muutokset tapahtuvat pienellä viiveellä palvelimelle, joten odota hetki, jos sivuston asetukset eivät heti päivity.