Telia Hosting -palveluun voi siirtää aiemmin rekisteröityjä verkkotunnuksia. Verkkotunnus siirtyy välitykseemme ja palvelu hoitaa verkkotunnuksen jatkorekisteröinnin ja tarjoaa nimipalvelimet.

Voit hallinnoida palveluun siirrettyä verkkotunnusta ja nimipalvelinohjauksia Telia Hosting -hallinnasta.

Ennen siirtoa

Siirtokoodi

Verkkotunnuksen siirtoon tarvitaan yleensä siirtokoodi, joka on lyhyt merkkijono. Koodi tunnetaan tilanteesta riippuen eri nimillä, esimerkiksi välittäjän vaihtoavain (.fi verkkotunnukset), Auth-id, Auth Code tai EPP code.

Saat tarvittavan koodin verkkotunnuksen nykyiseltä välittäjältä.

Nimipalvelintietueet

Siirrossa kannattaa huomioida verkkotunnuksen nykyinen käyttö ja nimipalvelinohjaukset.

Jos verkkotunnuksella on tarkoitus käyttää siirron jälkeen muita palveluita, kuin Telia Hosting -palvelua, kuten esimerkiksi jonkin muun palveluntarjoajan sähköpostipalvelua, pyydä verkkotunnuksen nimipalvelimien hallinnoijalta nimipalvelintietueet eli ns. zone-tiedot.

Voit siirtoa tilatessa määritellä verkkotunnuksen käyttämään vielä vanhoja nimipalvelimia ja vaihtaa Telia Hosting -nimipalvelimet käyttöön vasta, kun olet tehnyt nimipalvelinohjaukseen tarvittavat muutokset tai lisäykset Telia Hosting -palvelussa. Näin verkkotunnus ohjautuu oikeaan paikkaan koko siirtoprosessin ajan.

Halutessasi voit määritellä verkkotunnukselle myös muun palveluntarjoajan nimipalvelimet, mutta tällöin nimipalvelintietueet eivät ole muokattavissa Telia Hosting -palvelun kautta.

Siirron tilaaminen

Voit tilata verkkotunnuksen siirron uutena lisäverkkotunnuksena hallintapaneelin Verkkotunnukset-osiossa kohdasta Siirrä Verkkotunnus.

.fi-päätteinen verkkotunnus on mahdollista siirtää palveluun jälleenmyyjien pakettiin sisältyvänä ilmaisverkkotunnuksena. Saat siirrettyä verkkotunnuksen ilmaisverkkotunnuksena tämän ohjeen avulla.

Jotkin verkkotunnukset saattavat vaatia manuaalikäsittelyä tai lisädokumentteja verkkotunnuksen siirron toteuttamiseksi. Mikäli sivusto ei tarjoa siirtomahdollisuutta verkkotunnuksellesi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Siirron jälkeen

Kun siirtotilaus on suoritettu, voit määrittää verkkotunnuksen nimipalvelimen toimialueen (DNS Zone) palvelussamme ja muokata sinne tarvittavat ohjaukset.

Jos verkkotunnuksesi käyttää vain pakettiimme kuuluvia palveluita, riittää pelkkä toimialueen luonti; oletuksena liikenne ohjataan palveluumme.

Jos määrittelit verkkotunnuksen käyttämään vanhoja nimipalvelimia siirron yli, voit vaihtaa ne tarvittaessa Telia Hosting -nimipalvelimiin sen jälkeen, kun tarvittavat ohjaukset ovat paikallaan palvelussamme.

 

Auttoiko artikkeli sinua? 0 käyttäjistä hyötyivät artikkelista (2 Ääntä)