Voit siirtää aiempaan sähköpostipalveluun tallentamasi osoitekirjan sähköpostitilillesi Webmailin kautta. Tuetut tiedostomuodot ovat vCard ja CSV. Alla kuvaamme esimerkkinä osoitekirjan siirron Roundcube-webmailista. Mikäli vanha palvelusi on jokin muu, tarkista palveluntarjoajasi ohjeet osoitekirjan osalta.

Osoitekirjan noutaminen

Kirjaudu sisään sähköpostitilillesi Webmailin kautta. Valitse 'Osoitekirja'.Esimerkissämme Sigmatic webmailissa se löytyy oikeasta ylänurkasta.

Valitse seuraavaksi vasemmasta ylänurkasta 'Vie (export)', jolloin oletuksena otetaan talteen osoitekirja kokonaisuudessaan. Voit halutessasi ottaa talteen vain osan yhteystiedoista. Tämä onnistuu valitsemalla yhteystietojen listalta (Shift-näppäin pohjassa) haluamasi kontaktit ja valitsemalla sen jälkeen 'Vie (export)'-napin vierestä nuolen ja sen takaa 'Vie valitut'. Jos sinulla on luotuna useampi osoitekirja, tulee jokainen osoitekirja ottaa talteen erikseen.

Ota muistiin selaimesi tallentama tiedosto (esim. contacts.vcf) ja sen sijainti.

Osoitekirjan käyttöönotto

Kirjaudu uuteen webmailiisi ja valitse Yhteystiedot. Valinta löytyy oletuksena vasemman laidan sivuvalikosta.

Avautuvan ruudun oikeassa ylälaidassa paina Tuo -painiketta.

Keskelle avautuvassa ruudussa paina Selaa -painiketta ja valitse edellisessä osiossa tallentamasi tiedosto. Voit valita, mihin ryhmään tiedot tallennetaan klikkaamalla kenttää Lisää yhteystiedot kohteeseen. Saat tarvittaessa luotua uuden ryhmän klikkaamalla Ryhmät-ikkunan otsikkorivin kolmea pistettä ja valitsemalla Lisää ryhmä. Lopuksi klikkaa Tuo.

Tallennus on valmis!