Tietokantoja on mahdollista hallita cPanelin kautta.

Kirjaudu asiakkaan palvelun cPaneliin ja valitse Databases -otsikon alta MySQL® Databases.

cPanel MySQL-tietokannat

Seuraavassa vaiheessa anna tietokannalle nimi New Database -laatikossa. Tietokannan nimi alkaa aina webhotellisi pääkäyttäjätunnuksella ja alaviivalla. Nimen loppuosan voit määrittää haluamaksesi.

Tietokannan nimeäminen ja luominen cPanelissa

Tämän jälkeen paina Create Database -painiketta.

Tietokannan luomisen jälkeen luodaan tietokannalle tulee luoda käyttäjä. Käyttäjän luominen tehdään saman sivun MySQL-Users -otsikon alla, kohdassa Add New User.

Tietokantakäyttäjän luominen cPanelissa

Lisää ensin tietokannan käyttäjälle nimi kohdassa Username. Kuten itse kannan nimi, kannan käyttäjän nimi alkaa aina webhotellisi pääkäyttäjätunnuksella ja alaviivalla.

Syötä salasana Password-kenttään ja sama salasana uudestaan Password (Again) -kenttään. Voit myös luoda satunnaisen salasanan painamalla Password Generator -painiketta.

Kun salasana on luotu, paina lopuksi Create User.

Seuraavaksi liitä käyttäjä tietokantaan kohdassa Add User To Database.

Käyttäjän liittäminen tietokantaan cPanelissa

Valitse käyttäjä ja tietokanta, jotka liitetään toisiinsa. Tämän jälkeen paina Add -painiketta.

Seuraavassa näkymässä voit valita oikeudet, jotka käyttäjälle annetaan tietokantaan.

MySQL-käyttäjän oikeudet cPanelissa

Valitse oikeudet, jotka käyttäjälle annetaan tietokantaan.

Ruksaamalla ALL PRIVILEGES -laatikon käyttäjä saa täydet oikeudet tietokannan käyttöön. Voit poistaa kaikki valinnat painamalla sivun alareunasta Reset -painiketta.

Kun halutut oikeudet ovat valittuna, tallenna muutokset painamalla Make Changes -painiketta.

Nyt tietokanta ja käyttäjä on luotu, sekä liitetty toisiinsa määrittelemilläsi oikeuksilla. Voit poistua näkymästä painamalla Go Back -painiketta.