Webhotelleissa on mahdollista käyttää sovelluksia, joiden avulla on helppo luoda erilaisia sivustoja ja lisäominaisuuksia webhotelliin.

Ohjeita hotellipaketeissa käytettävien ominaisuuksien muokkaamiseen löytyy tästä linkistä.

Useimmat sovelluksista tarvitsevat käyttöönsä SQL-tietokannan, joten kannattaa varmistaa ennen käyttöönottoa, että tietokanta on käytettävissä.

 

Sovellukset löytyvät webhotellin cPanel-hallinnasta. Siirry cPanelissa kohtaan Software ja valitse Softaculous Apps Installer.

Softaculous Apps Installer cPanelissa

Sivulle aukeaa Softaculous-hallinta, josta voi asentaa, hallita ja poistaa sovelluksia.

Softaculous-hallinta

Kirjastossa on saatavilla noin 270 eri web-applikaatiota. Niiden asentaminen onnistuu helposti ohjatun toiminnon avulla*. Voit määrittää asennetun applikaation sekä sen mahdolliset liitännäiset päivittymään automaattisesti, tai saada sähköpostiisi ilmoituksen aina kun uusi päivitys on saatavilla.

Osa sovelluksista, kuten WordPress, tukee myös erillisen staging-ympäristön luomista. Ominaisuus löytyy kohdasta All Installations > Create Staging.

Sovelluskirjaston kautta asennetuista applikaatioista otetaan oletusarvoisesti viikon välein varmuuskopio. Varmuuskopio on käytännössä pakattu versio applikaatioon kuuluvista tiedostoista ja tietokannasta. Varmuuskopio sijoitetaan lähtökohtaisesti webhotellin sivutilaan softaculous_backups -nimiseen hakemistoon. Näin ollen varmuuskopiot vievät osan webhotellipaketin levytilakiintiöstä. Varmuuskopioita voi hallita ja palauttaa suoraan sovelluskirjaston käyttöliittymän kautta kohdasta Backups and Restore.

Mikäli sivutilaan on aiemmin asennettu käsin jokin sovelluskirjastossa tuettu applikaatio, voi applikaation tuoda myöhemminkin sovelluskirjaston hallittavaksi Import Installations -toiminnon avulla. Näin saa käyttöön automaattiset päivitykset ja varmuuskopiot.

Mikäli haluat automaattisia ilmoituksia esimerkiksi sovellukseen saatavilla olevista päivityksistä, valitse Softaculous-hallintasivun oikean yläkulman työkalurivistä Email Settings sekä tallenna kenttään haluamasi sähköpostiosoite.

Softaculous-hallinnan sähköpostiasetukset

 

 

*Asiakas on vastuussa sovellusten päivittämisestä sekä ylläpidosta, vaikka sovellusten päivittäminen on mahdollista myös automatisoida Softaculous-työkalun avulla. Toimittaja ylläpitää saatavilla olevaa sovellusvalikoimaa, mutta ei tarjoa tukea itse sovelluksien käyttöön tai konfigurointiin liittyvissä asioissa. Muutokset sovellusvalikoimassa ovat mahdollisia ja niistä pyritään tiedottamaan asiakkaita.

Auttoiko artikkeli sinua? 0 käyttäjistä hyötyivät artikkelista (0 Ääntä)